Home

Discography

NIGHT AND DAY LUIZA ZAN & BIG BAND RADIO

This album is now available

Pre-order this album now

Editura Casa Radio

Night and day

 • Release date: October 7, 2020
 • Label: CASA RADIO
 • Catalog #: 497 DDD

Sunt un critic dur cu mine însămi. Nu îmi ascult de obicei producţiile discografice, de teamă că le-aş putea submina valoarea, prin viziunea mea perfecţionistă.
Însă albumul de faţă redă perfect emanaţia energetică a fiecărui om prezent în sală în seara concertului; fiecare suflu al fiecărui instrument din big band, fiecare respiraţie a fiecărui om din public se simte pe acest album, datorită măiestriei inginerului de sunet, domnul Călin Gibescu, a profesionalismului şi entuziasmului Big Band-ului Radio şi priceperii mânuirii baghetei dirijorale a maestrului Ionel Tudor.
Sper ca şi tu, omule care ţii în mâna ta acest disc, să simţi un pic din fragilitatea emoţiei cu care te întâmpină muzicienii aici, de la prima notă la ultima picătură de aer care s-a revărsat pe scena Sălii Radio în februarie 2019.
(Luiza Zan)

Am afirmat-o şi cu anterioare prilejuri – fie-mi permis să întrevăd un arc boltit peste timp, o linie de filiaţie valorică a artei vocale româneşti de jazz, pornind de la Aura Urziceanu, continuată cu demnitate de regretata Anca Parghel, ajungând actualmente la Luiza Zan. Calităţi vocale de excepţie, o înzestrare nativă generoasă dublată de ştiinţa cântului, voinţa neşovăielnică de autodepăşire, în formă continuată – iată considerente ce justifică indubitabil poziţia artistei în amintita linie de filiaţie. Concluzionând, Luiza Zan – pe merit apreciată în contemporaneitate ca glasul nr. 1 al jazzului autohton, s-a impus cu certitudine prin a sa voce proeminentă, bine timbrată, de extinsă întindere şi de excepţională flexibilitate, valorizată de măiestria interpretativă şi de creativitatea improvizatorică unanim recunoscute.
„NIGHT AND DAY” – un generic cu semnificaţie, recomandând audierea şi reaudierea la diferite ore a albumului, în ideea descoperirii din mereu noi unghiuri, a altor şi altor detalii ale lumii sale de frumuseţi sonore.
(Extrase din prezentarea albumului realizată de Florian Lungu)

 1. 1

  Cherokee Ray Noble, arr. Peter Herbolzheimer

 2. 2

  Almost like being in love Frederick Loewe, Alan Jay Lerner, arr. Myles Collins

 3. 3

  How high the moon Morgan Lewis, Nancy Hamilton, arr. Brett Stamps

 4. 4

  Black Coffee Paul Francis Webster, Sonny Burke, arr. Jon Harpin

 5. 5

  The Lake Luiza Zan

 6. 6

  Her violin Luiza Zan, arr. Dave Stamps

 7. 7

  Orange colored sky Milton DeLugg, Willie Stein, arr. Myles Collins

 8. 8

  Angel eyes Matt Dennis, Earl Brent, arr. Peter Herbolzheimer

 9. 9

  Night and day Cole Porter, arr. Eric Richards

 10. 10

  Kansas City Jerry Leiber, Mike Stoller, arr. Brett Stamps

Credits

 • Conductor:Ionel TUDOR
 • Vocals: Luiza ZAN
 • Trumpets: Sebastian BURNECI, Silviu GROAZA, Laurenţiu MOISE, Silviu ALBEI
 • Trombones: Adrian COJOCARU, Liviu MĂRCULESCU, Ciprian PARTENIE, Andrei BOLBOCEAN
 • Saxophones: Paolo PROFETI (alto), Dan Marin IONIȚĂ (alto), Diana SUCIU (tenor), Cosmin STANCIU (tenor), Cristian TEODORESCU (baritone)
 • Rhythm section: George NATSIS (piano), Liviu NEGRU (guitar), Eugen TEGU (bass guitar), Laurențiu Zmău (drums)
 • Recording, mixing and mastering: Călin Gibescu

Înregistrări Radio România din concert / Radio Romania live recordings, Studioul de concerte „Mihail Jora” / Romanian Radio Concert Hall: 21.02.2019