Home

Events

International Youth Jazz Competition And Festival

  • Date: May 10, 2018
  • Time:21:00
  • Location: Targu Mures, RO
  • Venue: Jazz&Blues Clubstr Sinaia nr.3, 540319 Targu-Mures
  •  Buy Tickets

International Youth Jazz Competition And Festival

International Youth Jazz Competition And Festival anul asta împlineşte 10 ani. Luiza Zan, una dintre cele mai bune voci ale jazz-ului românesc și european, a câștigat premiul al II-lea la Shure Jazz Voice Competition, din cadrul Festivalului de Jazz din Montreux, cel mai vechi festival din Europa şi unul dintre cele mai aclamate din lume. Concursul din Montreux i-a oferit șansa de a cânta acompaniată de muzicieni de renume precum Geri Allen, Bob Hurst, Eric Harland sau Omar Hakim. La Gala Premiilor de Jazz din 2004, eveniment organizat de Radiodifuziunea Română, i s-a acordat “Premiul Confirmării”.

De-a lungul anilor, Sárik Péter ca pianist şi compozitor a câștigat nenumărate premii, atât în Ungaria, cât şi în întreaga lume. Sárik Péter Trió în prezent este unul dintre cele mai populare proiecte din Ungaria, cu ultimul lor album câştigând Grammy-ul maghiar, adicӑ premiul Fonogram pentru Cel mai bun album al anului din Ungaria, cu albumul “Jazz Request Show”.

Gyárfás István – Gyafi – pe porecla lui popularӑ – este una dintre cele mai populare personalitӑţi de jazz din Ungaria. Dupӑ absolvirea colegiului, şi-a început cariera ca violonist, dar pe plan internaţional a devenit recunoscut ca chitarist. A cântat alӑturi de artişti renumiţi ca: Peter Erskine, Scott Hamilton, Herbie Mann sau Ken Peplowsky.

Gálfi Attila a câştigat în anul 2000 premiul “A fesztivál dobosa” (cel mai bun toboşar) la Festivalul Naţional de Jazz Trencsényi. Ca membru al trupei Transform Quintet întreprinde mai multe turnee cu Joey Calderazzo şi în anul 2010 produc împreunӑ un album. Este membru permanent în numeroase formule interpretative.

Fonay Tibor a absolvit în 2013 Universitatea de Muzică “Liszt Ferenc” din Budapesta. În acelaşi an câştigӑ concursul de talent Orszáczky Jackie . În 2014, în semn de recunoaştere a talentului sӑu, primeşte premiul Junior Prima . Este unul dintre cei mai cӑutaţi artişti maghiari din generaţia sa.