Home

Events

Samfest Jazz Romania

  • Date: June 22, 2019
  • Time:19:00
  • Location: Satu Mare, RO
  • Venue: Turnul PompierilorSamfest Jazz Romania

Samfest Jazz Romania

✨ Luiza Zan & Hungarian All Stars ✨

Albumul ”Heritage” este primul album de autor al Luizei Zan. Al șaptelea album al carierei sale, “Heritage” este scris în întregime de Luiza, atât versurile, cât și muzica reprezentând evocări explicite ale vieții artistei, precum și descrieri amănunțite ale strămoșilor ei, acest album fiind o plimbare intimă printre crengile arborelui genealogic al familiei Zan.
Întregul album este dedicat memoriei mamei, Maria Zan, îndrăgit profesor de violă și vioară, cea care a încurajat cariera de muzician a Luizei, plecată prea devreme dintre noi în iarna lui 2014.
Albumul emană o nesfârșită tristețe, în piese precum ”Her violin”, o melancolie amestecată cu recunoștință în bossa nova ”Until I Fall Asleep”, iar nota generală imprimată planului sonor este de aducere-aminte a valorilor și tradițiilor moștenite, motiv pentru care a primit acest titlu, însemnând ”Moștenire”.
Muzicienii implicați în proiect sunt, fără doar și poate, de excepție. Începând cu pianistul Peter Sarik și chitaristul István Gyárfás, a căror abordare classic-jazz-istică dau o notă de eleganță și virtuozitate întregului discurs muzical, la basistul Tibor Fonay, specializat în echilibristică instrumentală, sau toboșarul Attila Gálfi, de o precizie și o finețe proprie doar adevăratelor talente.
”Heritage” este un album de jazz, presărat cu elemente folclorice și improvizații vocale de o coloristică extrem de variată, cu improvizații instrumentale de mare angajament și care lasă moștenire publicului român o lucrare unitară, inspirată și de o frumusețe ieșită din comun.