Home

Events

Vacanţe Muzicale

  • Date: July 5, 2016
  • Time:21:00
  • Location: Piatra Neamt, RO
  • Venue: Piatra NeamtPiata Turnului

Albumul „Heritage” la Festivalul Internaţional Vacanţe Muzicale la Piatra-Neamţ

Albumul „Heritage” este primul album de autor al Luizei Zan.

Al şaselea album al carierei sale, „Heritage” este scris în întregime de Luiza. Atât versurile, cât şi muzica reprezentând evocări explicite ale vieţii artistei, precum şi descrieri amănunţite ale strămoşilor ei, acest album fiind o plimbare intimă printre crengile arborelui genealogic al familiei Zan.

Întregul album este dedicat memoriei mamei, Maria Zan, îndrăgit profesor de violă şi vioară, cea care a încurajat cariera de muzician a Luizei, plecată prea devreme dintre noi în iarna lui 2014. „Heritage” este un album de jazz, presărat cu elemente folclorice şi improvizaţii vocale de o coloristică extrem de variată, cu improvizaţii instrumentale de mare angajament şi care lasă moştenire publicului român o lucrare unitară, inspirată şi de o frumuseţe ieşită din comun.

Albumul emană o melancolie amestecată cu recunoştinţă, iar nota generală imprimată planului sonor este de aducere-aminte a valorilor şi tradiţiilor moştenite, motiv pentru care a primit acest titlu.
Muzicienii implicaţi în proiect sunt, fără doar şi poate, de excepţie.

Începând cu pianistul Sarik Peter şi ghitaristul Gyarfas Istvan, a căror abordare classic-jazz-istică dau o notă de eleganţă şi virtuozitate întregului discurs muzical, la basistul Fonay Tibor, specializat în echilibristică instrumentală, sau toboşarul Attila Galfi, de o precizie şi o fineţe proprie doar adevăratelor talente.

Nota de fineţe a întregului album o completează inegalabil Ioana Mardare, violistă de excepţie care a fost eleva Mariei Zan şi care a dorit să aducă propriul omagiu celei care i-a insuflat iubirea pentru violă.

În concertul prezentat publicului nemţean, Luiza va cânta alături de alţi doi fost elevi ai Liceului de Artă „Victor Brauner” Piatra-Neamţ, pianistul Albert Tajti şi violista Ioana Mardare, alături de Michael Acker la bass şi Aron Ferencz la tobe.

Detalii